Kun skrollaat tämän sivun, tiedät mitä Kuopion elo, ilo ja olo tarkoittavat.

Kaikki tällä sivulla on saavutettavaa, kuten Kuopiokin. Ei-saavutettavan sivun löydät täältä.

Elon paloa

Elo tarkoittaa laadukasta ja turvallista asumista, palkitsevaa työtä ja koko elämän kattavia palveluja. Se on uteliaisuutta elämää ja uuden oppimista kohtaan.

Piäkaupungista päivää!

Erityisesti elo on uteliaisuutta ihmetellä tärkeitä asioita, kuten miten Piäkaupunki pitäisi kirjoittaa.

Mikä on oikea kirjoitusasu?

Piäkaupunki 100% 100% 100%
Cäpital 100% 100% 100%
Kuopio 100% 100% 100%
Kaapunti 100% 100% 100%

Kaikki on oikein!

Kaikki ovat oikein, koska Kuopiossa elävät sulassa sovussa sekä savolaislähtöiset originaalimurteet että kirjakieli, kuten kaikki muutkin maailman kielet.

Ilon
virtaa

Ilo elää yhteisöissä, harrastuksissa ja uusissa kokemuksissa, joiden näyttämö on kaunis kaupunki, eläväinen keskusta, järvet ja ikimetsät. Ilo näkyy hymynä kasvoilla ja sitä kutsutaan myös onneksi.

Kuopiolaisten aiheiden äärellä

Nostetaan kivat ja kiperät keskustelunaiheet kehiin. Avoimesti ja asiallisesti keskustelemalla voimme yhdessä vaikuttaa kaupunkimme asioihin. Jätä kommenttisi:

  Julkaisemme kommentteja tämän sivun uutisnauhassa sekä mahdollisesti Kuopion kaupungin somessa, Facebookissa ja Instagramissa.

  Olon vapautta

  Hyvä olo on leppoisaa asennetta elämään. Se on välitöntä ilmapiiriä ja sydämellistä suhtautumista kanssakaupunkilaisia kohtaan. Vapautta olla sellainen kuin on.

  Oispa kiva tehdä yhdessä

  Kuopiossa se onnistuu. Täällä tykätään höpötellä tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Yrityksetkään eivät juuri kilpaile keskenään, vaan tsemppaavat toisiaan sulassa sovussa yrityskenttien lisäksi padel- ja golfkentillä. Kaikki tuntevat toisensa, mutta omasta seurastaankin on lupa nauttia. Ja se on Kuopiossa ihan ok.

  Tutustu Kuopion yrityskenttään:
  Business Kuopio

  Hyvä kaupunginjohtaja

  Kuopiolaiset etsivät itselleen juuri nyt uutta kaupunginjohtajaa. Oletko se sinä? Jätä johtamisen jälki elämään ja hae hyvän elon, ilon ja olon kaupunginjohtajaksi.

  Lue lisää ja katso video

  Hyvän elon, ilon ja olon kaupunki

  Kuopio on täynnä persoonallisia ja fiilikseltään täysin erilaisia kaupunginosia.

  Uuden ajan elämänlaatua Savilahdessa

  Kuopion Savilahti on uniikki yhdistelmä huippuosaamista, viihtyisää asumista ja virkistävää vapaa-aikaa. Alueen kehittäminen pohjautuu sen vahvuuksiin: osaamiseen, yhteisöllisyyteen ja mahdollisuuteen elää omannäköistä elämää kiehtovassa ympäristössä.

  Tutustu kasvavaan Savilahteen

  Savilahti.com

  Kiireetön kaupunki

  Lyhyet välimatkat antavat enemmän omaa aikaa arkeen ja harrastuksiin, luonnon läheisyys rauhoittaa ja ison kaupungin tasokkaat palvelut ovat olemassa, jotta kokonaisuus toimii.

  Vähemmän kiirettä, vähemmän paineita olla jotain muuta kuin on, enemmän hyvää oloa.

  Matkailun ja vapaa-ajan tekemiset ja näkemiset
  kuopiotahko.fi

  Kuopiolaiseen mielenmaisemaan liittyy vahva sisäinen palo, intohimo ja kunnioitus elämää kohtaan. Hyvässä elämässä on kaikkia sävyjä: iloa, itkua, rakkautta, sydänsuruja, pelkoa ja erityisesti rohkeutta tarttua epäkohtiin.

  Ilo on energiaa ja kasvua, virtaa. Se on eteenpäin työntävä voima työssä, yrittämisessä ja opiskelussa. Tiedämme, että hyvä elämä ei ole pysähtynyt olotila, tai määränpää. Se on virtaa, jonka on annettava viedä.

  Olemisen vapaus, valinnan vapaus ja hyväksyvä ilmapiiri. Siinä syyt leppoisaan elämäntyyliimme. Vähemmän paineita olla jotain muuta kuin on, vähemmän kiirettä, enemmän vapautta olla ja elää juuri itselle sopivaa elämää, yhdessä muiden kuopiolaisten kanssa. Siksi ei ole olemassa vain yhtä Kuopiota, vaan niin monta kuin on kuopiolaisiakin.

  Veikkaa Kuopion väkiluku!

  A) 12 B) 1200 C) 123 000 D) 12 miljoonaa

  Täällä on aina osattu olla

  Ja osataan vieläkin. Saa olla viärä ja suora yhtäaikaa. Lähes 250 vuodessa kaupunkimme on kehittynyt hurjasti, infra on muuttunut ja ihmiset myös, mutta syvin olemus on säilynyt. Niin kuin Minna Canth sanoi, kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!

  Aluetta tarkemmin esittelee kuopionalue.fi

  kuopion_kaupungin_brandinlanseerauskampajna_uusikuva_1-min kuopion_kaupungin_brandinlanseerauskampajna_vanha_kuva_1-min

  Parasta täällä on ihmiset

  Kauniit puistot, järvien selät ja rannat, moderni keskusta, vanhat rännikadut puutaloineen sekä persoonalliset kaupunginosat tekevät Kuopiosta erityisen. Ja ihmiset tekevät siitä rakastettavan. Moni elääkin Kuopiossa ihan huvikseen.

  Hei, luit loppuun saakka!

  Kuopio Kalakukko piñata

  Klikkaa piñataa!

  Nyt tiedät, mikä Kuopio on kaupunkejaan. Itse asiassa olet jo niin syvällä Kuopiossa, että olet periaatteessa piäkaupunkilainen.

  Jäikö kysyttävää? Viskaa viestiä meille: eloiloolo(at)kuopio.fi

  Lue lisää Kuopio.fi